• dit is meest universele mes voor alle snijklussen, zoals snijden van vlees & groentes
  • voorkomt ergernissen
  • blijft veel langer scherp 
  • duurzaam, gaat jaren mee (wel 20 jaar bij goed onderhoud)
  • maakt mooie snijranden
  • geen rafelranden bij snijden
Algemeen
De hardheid van het messenstaal wordt uitgedrukt in Rockwell.
Hoe hoger de hardheid, hoe langer een mes scherp blijft!
De koksmessen in het assortiment van Hoop Keukengemak hebben een hardheid variërend tussen 57 - 60 Rockwell.

Om makkelijk te snijden moet een mes dun zijn, vooral naar het snijvlak toe.
Aanbevolen snijhoek 15-20 graden niet meer.
In het algemeen heeft een Japans koksmes zoals Global, Tojiro etc. een snijhoek van 15 graden.
En de Europese topmerken als Wusthof, Wartman etc. 20 graden.
Hoewel Wusthof tegenwoordig ook Japans georiënteerde modellen fabriceert met een hoek van 15 graden.


Samenstelling koksmes >>

Welk mes kies jij? Waarvoor ga jij het mes gebruiken? Kies je voor een universeel of specifiek mes?
Er zijn verschillende messen voor diverse snijklussen. Klik hier voor hulp:
uitleg verschillende messen

Snijtechnieken uitgelegd op Wusthof website

Onderhoud/Slijpmethoden uitgelegd op Wusthof website

Onderhoud/Slijpen uitgelegd op Hollandse Slijpservice website 

Wusthof Classic Yanagiba mes 23cm + mesbeschermer van bamboo hout  € 113